Over Ons

Atelier Karbonkel is in september 2012 gestart als Atelier, waar je materialen kunt vinden, workshops kunt volgen en pakketten en patronen en kant en klaar kunt kopen.

In de afgelopen 4 jaar zijn er eigen seizoenspakketten ontwikkeld, en een voorraad Kant en Klaar produkten zoals: poppen, knuffels, hoedjes, sloffen en sjaals aan toegevoegd.

We staan vaak op ( wol ) markten en Vrije scholen, waar we prima passen met onze, zich steeds vernieuwende collectie pakketten en produkten.

Voor de basiscollectie Antroposofische poppen maakt Karbonkel alleen gebruik van natuurlijke materialen: badstof, flanel, tricot, katoen en wol. De poppen worden gevuld met schone geplozen schapenwol, waardoor ze warm en zacht aanvoelen. Elke pop en knuffel is met liefde "handmade", dit is een tijdrovend proces, maar altijd terug te zien in de pop. De fantasie wordt geprikkeld en voor elke leeftijdsfase zijn er verschillende poppen en knuffels.

Workshop Vacht vilten: Een vacht wordt "nat gevilt " tot een kleed voor b.v. op de grond, de bank of aan de muur. Het kleed is milieuvriendelijk en duurzaam gemaakt. Er wordt geen huid gebruikt, de basis is de wol van een schaap dat geschoren is. Hier is geen schaap voor geslacht, dus 100% wol, 0% huid. De techniek die voor een kleed gebruikt wordt heet vachtvilten. Dat is een milieuvriendelijk maar arbeidsintensief proces waarvan de belangrijkste ingredienten water, zeep en spierkracht zijn.Elk kleed is uniek er is geen tweede van.

1 van de meest populaire workshops is het maken van een wandkleed. Dit wandkleed wordt volgens een thema of vrije keuze, "droog geprikt". Je prikt met een viltnaald, een voorstelling met wol, op een ondergrond van schildersvilt. Iedereen kan het in 1 dag leren en na deze dag gaan de cursisten met een uniek wandkleed naar huis.

Inmiddels is Karbonkel uitgegroeid tot een volwaardig atelier met een eigen identiteit. De collectie omvat unieke produkten in vele kleuren en materialen, geschikt voor baby, kinderen,volwassenen, huis en interieur.

Karbonkel heeft een helder doel voor ogen: ( groot ) ouders en kinderen blij maken met mooie, duurzame, creatieve, handgemaakte artikelen.

In de webwinkel worden  patronen, pakketten en kant en klare spullen verkocht, zoals: poppen, knuffels, kraamcadeautjes, sjaals, sloffen en kleine cadeautjes.

We hopen u een keer te mogen begroeten in ons mooie atelier. Hier kunt u ons vinden.